Cultural center in Orio
DATA SHEET
Localización: Orio. Guipuzkoa.
Superficie construida: 6.830 m²
Presupuesto: 3.470.000 €
Año de concurso: 2011
Promotor: Ayuntamiento de Orio
Arq. colaborador: Leire Leoz
Fotografía: Alzugaray estudio

Our proposal, wants to appear on the sand, as naturally as shells appears when tide water withdraws, and its inside takes in the necessary spaces so freely. The use of a soft geometry seems a good instrument for pursue the desired image for this site.

  

The cultural equipment we propose, is presented as a continuous space, where different uses alternate between very recognizable forms and its interstitial spaces. The latter are also the key to communications.

  

The building was constructed as a slightly higher plane above the dunes, so seems to hovers over them. The plane becomes ascending and revolving around the main room. Its tries to establish a connection ramp for two main floors of the building as more representative space, and with dimensions that allows its use for temporary exhibitions. This device gives to inside a comfortable, pleasant and functional spatial continuity and to outer envelope which is a continuous ascendant geometry, that connects both levels and responds with its “soft” geometry and organic look, to the original objective of the project.

wordpress theme jazzsurf